17 Eylül 2019 Salı

Çocuk Bir Yerlerde

                           

"Nasıl birisin? Hadi anlatsana biraz." dediklerinde hiç " Çocuksuyum biraz ya." dediğin oluyor mu ? İnsanlar seni soğuk, buz dolabı gibi diye mi tanımlıyor yoksa "İçinde bambaşka bir hayat var sanki." mi diyorlar. Peki ya hangisinin söylenmesi seni mutlu ederdi ? Önemli olan da buna vereceğin cevap.
 İçindeki küçük çocukla karşılaştığın olmuyor mu hiç? Arabayla yeşilliklerin olduğu yerden geçerken gözlerini belerte belerte gülümsediğin, o eski çizgifilmi görünce içinin kıpır kıpır olduğu zamanlar kim uyanıyor sanıyorsun ki? Yürürken bazen doyasıya koşmak istediğin, bazen doyasıya ağlamak; kimsenin ne diyeceğini umursamadan, bazen doyasıya kahkaha atmak istediğin olmuyor mu ? Kim kıpırdıyor, rahat durmuyor sanıyorsun; elbette içindeki çocuk. :)
 Belki küçükken yapamadığın bir şey vardır, belli bir yaşa kadar fırsatın olmamıştır. Sonrasında fırsatın olsa bile o şeyi yaparken bir çocuk gibi mutlu olamayacağını, tadını çıkaramayacağını sanıyorsun belki de. Belki de bir lunaparktır bu gidemediğin. Sen de bir gün yanında çocuk gibi davranabileceğin biri olursa onunla gitmek istiyorsundur, kim bilir ? 

 Sana bir şey söyliyim mi ? Kimsenin o kadar özel olabileceğini bilemezsin. Bugün özel diyorsundur, yarın bir bakarsın ortalıkta yok. Son nefesini verene kadar bilemezsin kim seni gerçekten sevdi. Bu yüzden bırak bu hayalleri ve yapamadığın ne varsa git yap, yanında kim varsa onunla birlikte. Özel birinin gelmesini bekleme, yanindakini o şeyi yaparak özelleştir. Güzel bir anı koy torbana, ilerde açıp bakmak umuduyla. Ve kimsenin ne dediği umrunda olmasın çocukça şeyler yapmak istediğinde. Unutma, sen o sırada her şeyi yapabilirsin; sen bir çocuksun !

 Yeniliklerle kalın. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder